Varnost podatkov

Ta spletna stran uporablja piškotke (HTTP Piškotki), ki omogočajo prikaz in uporabo naše spletne strani. Večina spletnih mest uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo, spremljanje statistike obiskov in podobno. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in ustrezne vsebine, kar je v skladu z interesi in prednostmi spletnih strani.

Kaj so piškotki in zakaj jih potrebujejo?
Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disk vašega računalnika. Njen glavni namen je shranjevanje nastavitev in drugih informacij v računalnik, tako da ob naslednjem obisku naše spletne strani ni potrebe po ponovnem vnosu vseh podatkov. Piškotki ne morejo izvajati programov ali okužiti računalnika z virusi. Piškotek nam ne omogoča dostopa do vašega sistema ali podatkov. Vsi moderni spletni brskalniki omogočajo nastavitve piškotkov. Brskalnike lahko nastavite tako, da sprejmejo ali zavrnejo vse ali nekatere piškotke ali uporabnike pozivajo vsakič, ko je ponujen piškotek. Spreminjanje nastavitev brskalnika za prejemanje piškotkov lahko omeji vašo sposobnost za interakcijo z našim spletnim mestom. Piškotke, ki so shranjeni v vašem računalniku, lahko vedno izbrišete z orodji brskalnika (zgodovina in piškotki).

Piškotki, ki zbirajo informacije o uporabi spletnega mesta
Ta spletna stran zbira tudi podatke o uporabi spletnih mest in spletnih storitev. Orodje za analizo spletnega mesta, na primer v vašem brskalniku, nudi informacije o tem, s katere strani ste prišli, katere iskalnike in ključne besede, ki jih iščete, strani, ki ste si jih ogledali na naši spletni strani, in ki dopolnjujejo, kakšno merilo in višino z vašim brskalnikom. Z različnimi tehnologijami za sledenje lahko zbirate informacije o straneh, ki si jih ogledate, povezavah, ki jih kliknete, in drugih dejanjih, ki jih izvajate na naši spletni strani. Poleg tega zbiramo standardne podatke, ki jih vaš spletni brskalnik pošlje na vsako spletno mesto, ki ga obiščete, kot so vaš naslov IP, vrsta brskalnika in jezik, čas dostopa in naslovi spletnih mest.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo
Piškotki se uporabljajo na tej spletni strani v skladu z novim zakonom EU o uporabi piškotkov in upoštevajo smernice Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije.
https://www.ip-rs.si/novice/detajl/informacijski-pooblascenec-izdal-smernice-glede-uporabe-piskotkov

1. Potrebni piškotki (lastni piškotki) Taki piškotki omogočajo uporabo bistvenih komponent, potrebnih za pravilno delovanje spletne strani in njegovih funkcij. Brez teh piškotkov storitve, ki jih želite uporabiti na tej spletni strani, ne delujejo pravilno (npr. Prijava kot uporabnik spletnega mesta).
2. Piškotki za roke (začasni piškotki) Taki piškotki zbirajo informacije o tem, kako se uporabniki obnašajo na spletnem mestu, da bi izboljšali izkustne sestavne dele spletnega mesta (npr. Kateri deli spletnega mesta najpogosteje obiščejo). Ti piškotki ne zbirajo informacij, prek katerih lahko identificirajo uporabnika, zato jih uporabljamo za izboljšanje delovanja spletnega mesta v prihodnji izdaji.
3. Funkcionalni piškotki (stalni piškotki) Taki piškotki omogočajo, da spletna stran zapomni nekatere svoje želje in izbire (npr. Uporabniško ime) ter zagotovi boljšo uporabniško izkušnjo in napredne, prilagojene funkcije.
4. Oglaševanje in ciljni piškotki (začasni piškotki) Taki piškoti pogosto uporabljajo oglaševanje in družabna omrežja (tretje osebe), da bi vam pokazali bolj ciljane oglase, omejili ponavljanje oglasov ali merili učinkovitost oglaševalskih akcij.

Povezave:

http://www.aboutcookies.org 
http://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie
http://en.wikipedia.org/wiki/Directive_on_Privacy_and_Electronic_Communications